MYSA Alumni: en organisasjon for tidligere MYSA-medlemmer

MYSAs grunnide er å gi motivasjon og inspirasjon til ungdom som vokser opp i Mathare-slummen til å kjempe seg ut av fattigdommen

MYSA har nå eksistert i 30 år og heldigvis kan MYSA vise til mange tidligere MYSA-medlemmer som har lykkes med dette. I 2014 etablerte 6 av disse en komite med det formål å etablere en egen organisasjon som skulle kalles MYSA Alumni. (Alumni-begrepet er spesielt kjent fra USA og Storbritannia hvor tidligere studenter ved de store kjente universitetene har egne Alumni-organisasjoner med hovedformål å donere penger til sin tidligere utdannings-institusjon.)

MYSA Alumni er nå en registrert organisasjon med en godkjent strategisk plan, styre, en permanent sekretær, egne websider, og med facebook og twitter-kontoer samt selvfølgelig egen bankkonto.

MYSA Alumni skal:

  • Stå for pengeinnsamling blant medlemmer og andre
  • Gi MYSA rådgivning og faglig støtte på områder hvor Alumni-medlemmer har spesiell erfaring og kompetanse
  • Spesielt bistå MYSA i å bli så finansielt bærekraftig som mulig på egen hånd
  • Fremme samspillet mellom MYSA/MYSA-medlemmer og MYSA Alumni-medlemmer og Mathare United

MYSA Alumni etablerte i siste halvår av 2017 et fire-delt kontingent-system:

  • Ordinært årlig medlemskap: KSH 1 800
  • Støtte-medlem pr år: KSH 3 600
  • Super-medlem pr år: KSH 5 400
  • Livsvarig medlem: KSH 100 000

Med grunnlag i dette kontingent-systemet har de nå startet vervingen av medlemmer med utgangspunkt i en mailing liste som foreløpig omfatter 125 navn.  Deres plan er at disse 125 så evner å identifisere rundt 5 tidligere MYSA medlemmer hver, noe som skulle bringe Alumni-organisasjonen i kontakt med noe over 600 potensielle medlemmer. Samme metode brukt etter hvert som nye kommer på listen, vil fort kunne sette organisasjonen i kontakt med noen tusen tidligere MYSA-medlemmer, som gjennom den motivasjonen og inspirasjonen årene i MYSA har gitt dem, har greidd å «komme seg ut av fattigdommen»..

Mange av de som har hatt gleden av å få viktige ungdomsår som en del av MYSA-systemet har uttrykt et ønske om få gi tilbake. MYSA Alumni er en plattform for de som føler at nå er det «payback-time».

Alle de som i årene fremover blir medlemmer av MYSA Alumni kombinerer den harde Mathare-bakgrunnen med kunnskaper og erfaringer om det å lykkes i livet, en erfarings-kombinasjon det er viktig at dagens MYSA-ungdom får lære av. For de fleste vil den omfatte mye personlig innsats, eller «trening, trening og atter trening både organisert og på egen hånd i godt og dårlig vær» som ex-MYSA Arnold Origi sier det (Lillestrøm FKs keeperhelt fra cupfinalen 2017). De samme kravene gjelder selvfølgelig om MYSA-ungdom som ønsker å lykkes utenfor fotball-banen, men da sagt med andre ord som passer for å kjempe seg gjennom skoler og studier og jobbe, jobbe, jobbe når man har lykkes med å få en jobb.