Vertsorganisasjoner

MYSAs venner i Brumunddal, Sotra og Søgne omfatter mennesker som har spesiell interesse av å hjelpe folk fra fattige land, og felles for oss er at vi vil hjelpe MYSA. Alt vårt arbeid for MYSA er basert på frivillig innsats.

Vår hovedoppgave er å være vertskap for lag fra MYSA uken før de skal delta i Norway Cup. Første gang et lag fra MYSA fikk en uke hos en norsk vertsfamilie var i 1994. Mønsteret nå i mange år har vært at MYSAs kommer med tre lag, hvor det yngste guttelag finner vertsfamilier i Brumunddal, jentelaget mottas hos vertsfamilier på Sotra og det eldste guttelaget tas i mot av vertsfamilier i Søgne. I 2012 kom bare ett lag, Gutter 16, og de fikk ut fra mønsteret nevnt ovenfor, en flott uke i Søgne.

Et av målene med disse opphold er at ungdommene fra Mathare skal få møte og lære om norsk kultur og levesett. Det vi håper er at dette skal gi dem en motivasjon i deres daglige kamp hjemme i Mathare, og på lengre sikt være en inspirasjon til å kjempe seg ut av fattigdommen.

Et annet mål er at norsk ungdom skal få lære å kjenne ungdom fra en helt annen kultur, og med en helt annen bakgrunn, en bakgrunn fra et av verdens største slumområder. Også for norsk ungdom gir dette en erfaring for livet. Mange nære bånd er knyttet mellom norsk og kenyansk ungdom på denne måten.

Kontaktpersoner:

MYSAs venner i Brumunddal:

Jane N Molstad
Email: jane-mol@online.no
Mobil:   93064728

MYSAs venner på Sotra:

Anders Mongstad
Email: anders_mongstad@hotmail.com

MYSAs venner i Søgne:

Aina Mydland
Email: ainamyd@live.no
Mobil: +47 97 08 36 66