top of page

"DIPLOMATIET FRA INNSIDEN"

image00016.jpeg

Kjøpe boka? Ta kontakt med Arman på mailadresse:  armaa@online.no

image00021.jpeg

Arman Aardal, en av styremedlemmene i MVIN med 40 år bak seg i utenrikstjenesten gav i 2020 ut boka "Diplomatiet fra innsiden". Arman har blant annet arbeidet med miljø- og utviklingsspørsmål helt fra Brundtlandskommisjonenes dager. Overskuddet fra salget av boka og foredragene Armans holder går til MYSA. 

Ingen ringere enn den kenyanske nobelprisvinner Wangari Maathai skrev forord i boken, seks måneder før sin død.

I boken forteller han om interessante opplevelser og begivenheter, noen av dem dramatiske, og om spennende personer han har møtt. Hensikten med boken er et ønske om å gi et innblikk i en diplomats hverdag - hva en diplomat "egentlig" gjør - og å alminneliggjøre tjenesten, rett forstått. Det er forfatterens egne fortellinger, sett fra hans ståsted. Andre kan ha opplevd og beskrevet begivenhetene omtalt i boken på sin måte. 

Bruddet i de diplomatiske forbindelsene mellom Kenya og Norge, en dramatisk begivenhet i nyere norsk historie, er bredt omtalt i boken. "Barna må ut" er en annen nervepirrende historie. Det er også "nerver" i fortellingen: "Tre diplomater (alle menn) i samme seng - samtidig!" 

Forfatteren håper at fortellingene kan inspirere unge mennesker til å velge en karriere i utenrikstjenesten. 

 

     

bottom of page