top of page
DSC_0050.JPG

Norway Cup 

Norway Cup, minner for livet og positive ringvirkninger  

MYSA deltok første gang i Norway Cup i 1990, kom tilbake i 1992 og har nesten årlig etter dette deltatt verdens største internasjonale barne- og ungdomsturnering. De har alternert mellom U16 guttelag, U12/13 guttelag og U14 jentelag. Siden 1990 har over 950 unge MYSA-ledere, trenere og spillere deltatt. Når de kommer tilbake, blir de ofte feiret i storfamilien som de første som får pass og reiser til utlandet. De fleste blir også nye helter og forbilder i MYSA, i skolene og lokalsamfunnene sine.

Kriteriene for å få kvalifisere seg til en plass på laget til Norway Cup er flere, i tillegg til gode kvalifikasjoner i fotball må alle spillerne:  

  • delta aktivt i slum-/miljøopprydding og andre MYSA-samfunnstjenesteaktiviteter

  • bidra som trenere/dommere i de yngre MYSA-ligaene.

Det er en erfaring og et minne for livet  å få bo hos norske vertsfamilier og spille i verdens eldste og største internasjonale ungdomsturnering. For de fleste blir dette en opplevelse som positivt bidrar til økt tro på egne evner og muligheter til å endre fremtiden. Når lagene kommer tilbake til Nairobi deltar alle spillere på et 5-dagers kurs hvor de lærer om AIDS-forebygging og andre risikofaktorer ungdom i slummen utsettes for. Kurset tar også for seg spillernes situasjon i slummen, lederskap og kommunikasjonsevner. Mange bringer kunnskapene de får med seg til venner og familie og bidrar positivt til også endre deres holdninger til egen livssituasjon og lokalsamfunnet.  

bottom of page