top of page

Landslagstreneren fra slummen


The day I kicked a home-made football in Mathare was the start of my new life. We all understood the soccer language, and it gave us a dream to become professional players. MYSA has made this great desire come true for me and established a direction in my life. Thanks to MYSA I am a respected member of the community as a role model for other youths.

(Francis Kimanzi 1998)Unge Francis Kimanzi, Kim blant venner, ble med I MYSA i ung alder.

Kim kom førstegang til Norge som trener for lagene på Norway Cup i 1995 og 1996. Deretter var han en av de heldige som fikk en friplass ved Arbeiderbevegelsens folkehøgskole, i Ringsaker. Vertsfamilie ble Torill og Lars Sevilhaug i Brumunddal, et vennskap for livet.


Kim lærte blant annet fotografering på folkehøgskolene og spilte fotball med Brumunddal. Når skoleåret var over og Kim vendte tilbake til Nairobi så ble han med på et prosjekt sammen med den dyktige Amerikanske fotografen Lana Wong. Resultatet ble ei sterk fotobok, Shootback, med bilder tatt av 31 barn og unge i MYSA og som illustrerte deres hverdag.


Men hovedinteressene til Kim var og vil alltid være fotballen. Han var lenge en fast spiller i Mathare United, men også leder og trener. Her fikk han virkelig vist hvor dyktig han var og ble godt lagt merke til nasjonalt. Det førte han til stillingen som landslagstrener, noe han har vært i to perioder, 2008-2009 og 2011-2012.

Under Kimanzis ledelse oppnådde Kenya sin beste FIFA ranking noensinne, nr 68.

I tillegg til landslaget har han trent og ledet flere gode Kenyanske lag, blant annet Tusker og Wazito. Kimanzi har kjempet for nasjonale trenere og vært en talsperson mot trenden med utenlandske trenere i Afrika.


Francis Kimanzi bidrar godt inn i trenerutdanningen i MYSA. Han er en god rollemodell for de mange unge i MYSA, Kim er et levende eksempel på at veien ut av slummen er mulig.

Commentaires


bottom of page